КЛОРАН

ЛАБОРАТОРИИТЕ
   История
   Научни изследвания
   Сигурност
   Философия
ФИТОВЕРИГА
   От растенията към красотата
   Фитоверига
ФОНДАЦИЯ КЛОРАН
Научни изследвания
НАУЧНОТО ИЗСЛЕДВАНЕ В ДЕРМО-КОЗМЕТИКАТА

Научното изследване представлява една от най-важните части на нашата философия.На ниво дермо-козметични продукти, научното изследване Klorane винаги прави оценки, съгласно регламентацията и като зачита етиката на Лаборатории Пиер Фабр.Тези оценки отговарят на грижите ни за сигурността на потребителите и подкрепят исканията ни за ефикасност.Това научно изследване може да бъде разделено на следните части:

ИЗСЛЕДВАНЕ НА АКТИВНИТЕ СЪСТАВКИ

Изследването на нова растителна съставка се извършва от отдела по Фитохимия, в сътрудничество  с Центъра за Изследване на Натурални Субстанции от групата Пиер Фабр.Това сътрудничество позволява пълното изследване на  изучаваните растения.Отделът по Фитохимия принадлежи към структура наречена Полюс Фитоверига®.Така Лаборатории Klorane могат да селектират най-добре адаптираното растение към желаната активност.

ТЕСТОВЕ НА ПРОДУКТИТЕ

Съществуват различни тестове за контролиране на продуктите Klorane.

  • Оценяване на безвредността

Лаборатории Klorane прилагат основния принцип на фармацевтичната индустрия: «Primum non nocere», “На първо място да не се вреди”. Толкова  се внимава за спазването на това златно правило, че никой тест не започва без поръчителството на токсиколога.Той оценява безвредността на продукта.След като е изучил предоставената информация за сигурност на продукта, токсиколога предоставя сертификат за безвредността му.Тогава вече другите тестове могат да бъдат осъществени.

  • Тестове върху животни

Продуктите ни не са тествани върху животни.

  • Сетивен анализ

В лабораторията, представителна група от 70 души са ангажирани да оценяват усещанията получени по време на нанасяне на продукта.Този анализ се прави на сляпо и с продукт за сравнение.Стандартните описващи знаци, като лесно нанасяне,блясък, гъвкавост и мекота на кожата… се третират статистически.Те правят обективен профил на  тествания продукт и направляват работата на специалиста по галеника като го водят към идеалния продукт.

  • Тестове за употреба

Това са тестове в реални условия, върху избрани потребители на типа продукт за тестване.Състоят се в раздаване на продукти на 70-100 неангажирани  човека, които да тестват продукта вкъщи в потребителски условия.Тяхната оценка позволява познаването на  удоволствието от употребата и каква ефикасност придават на продукта.Този етап може да доведе до реформулиране на продукта.

  • Поносимост при човека

Тя се тества в началото на здрава кожа, след това в зависимост от функциите на типа продукт върху разранена кожа, само с едно или много нанасяния, благодарение на специфични методологии.Тези методологии се различават според типа продукт, типа кожа и място на нанасяне.

  • Биометрология

Тя оценява ефикасността на продуктите като измерва обективно точните параметри: еластичност на косъма, процент на хидратация на кожата… тези проучвания се реализират в партньорство с HôtelDieux Saint-Jacquesв Тулуза, център за научни изследвания на кожата.

  • Фотобиология

Слънцезащитните продукти представляват важна дейност: оценяване на факторите, за да се осигури удовлетворяваща защита от UVA и UVB лъчите, водоустойчивост, козметично оценяване, клинични проучвания, които оценяват тяхната ефикасност в екстремни условия( море, планина, тропици…) и за превенция на някои патологии предизвикани от слънцето.

  • Проучвания за ефикасност

Протоколът за тези проучвания е поставен от клиничното научно изследване в партньорство със специализирани лекари и консултанти. Тези клинични проучвания се правят, за да се получат доказателства за ефикасност върху ангажираните с продукта потребители.


Pierre Fabre Institut KLORANE Коса | Бебе | Кожа | Очи | Клоран | За контакти
Правна информация