ПРОДУКТИ ЗА ВАШАТА КОСА

ANTI-AGE
БЛЯСЪК
БОЯДИСАНА КОСА
ЗА ЕНЕРГИЯ И БЛЯСЪК
ЗА ЧЕСТА УПОТРЕБА
КОСОПАД
   Против косопад
   Шампоан и грижа
ОБЕМ
ПЪРХОТ
   Мазен пърхот
   Сух пърхот
С ТЕНДЕНЦИЯ КЪМ ОМАЗНЯВАНЕ
СВЕТЛИ КОСИ
СУХА КОСА
   Суха коса, липса на гъвкавост
   Суха, увредена и късаща се коса
ФИНА КОСА
ЧУВСТВИТЕЛЕН СКАЛП
Суха, увредена и късаща се коса
Пустинна фурма
Суха, увредена и късаща се коса-Пустинна фурма

 

Липсва ли ви мекота на косата, която все по-трудно оформяте?

С увреден до сърцевината косъм тя се накъсва при разресване?

Доставете й дълбоко възстановяване и подхранване, за да бъде истински символ на женствеността с копринена мекота.

За да отговорят с ефикасна грижа на сухите, увредени и късащи се коси, Лаборатории Kloraneсе облягат на научната си и растителна експертиза. Те са почерпили от природата модел за абсолютна устойчивост в най-екстремните условия на суша… Пустинната фурма.

 

 Балсам за коса с пустинна фурма Балсам за коса с пустинна фурмаВъзстановяващ шампоан с пустинна фурмаВъзстановяващ шампоан с пустинна фурма
Възстановяваща маска с пустинна фурмаВъзстановяваща маска с пустинна фурмаДневен крем с екстракт от пустинна фурма без отмиванеДневен крем с екстракт от пустинна фурма без отмиване

Растения

Пустинна фурма

Пустинна фурма

Balanites aegyptiaca L. Delile

Семейство: Balaniteacea

Употреба на растението:

  

Пустинната фурма е бодливо дърво, което може да живее и сто години и се среща по целия пояс под Сахара. Дървото е със сферична корона, леко сплескана или неправилна, достига до 8 - 9 метра височина. Изглежда забележително с падащите си, гъвкави клони, въоръжени с дълги бодли и разположени спираловидно. Кората е бежова до черна с бежови до бледо кафяви разрези. Бодлите са прави дълги от 8 до 10 см. Листата са редуващи се, двойни (1 до 7 см.), разположени в основата на бодлите.

  

Характеристики:

 

Цветът е жълто-зелен, разположен на къса дръжка от 1 см. и с 5 венчелистчета. Плодът с костилка е овален, месест, зелен, при узряване -  жълт. Много тънка люспа обгръща ядливата пулпа, леко горчива и лепкава. Костилката е твърда, овална и заострена. Пустинната фурма дава първите си плодове на възраст 5 до 8 години след засаждане и количеството плодове нараства до 25-та година.

 

Описание Клоран:

Събирани в областите, граничещи с пустинята и съгласно изискванията за запазване на равновесието в еко-системите на Ботаническа Експертиза Pierre Fabre, плодовете са обработвани ръчно, за да се отделят ядките. Те се изпращат в завода « Растения & Индустрия » в Гайак (област Tарн, Франция) за екстракция, където се концентрират активните съставки срещу накъсване, с научно доказано и патентовано* действие.

* Депозиран патент

Резюме:

 

Повечето части от дървото се използват в традиционната африканска медицина. Целите плодове се използват като разслабително, ядката - против глисти, кората - за третиране на белодробни възпаления. Маслото, извлечено от ядката се използва срещу ревматизъм, а клоните, без бодлите, като клечки за зъби.

От хранителна гледна точка, месестата част на плода се консумира сурова като лакомство. Сготвена, тя се използва като съставка за производство на хляб или сухари и супи. Маслото, близко да зехтина е годно за консумация и се използва от местните за готвене.
В козметологията ядката, богата на незаменими мастни киселини, протеини и полизахариди е особено интересна за подхранване и възстановяване на сухи и увредени коси.

 
    Pierre Fabre Institut KLORANE Коса | Бебе | Кожа | Очи | Клоран | За контакти
    Правна информация